Svante Carlsson - medarbetare på webben


Då Anders skrev sin presentation för hemsidan så utmanade han mig att också skriva några rader. - Så OK. här kommer den:

Anders är ju den som tillför hemsidan det mesta av allt nytt material och som han skriver i sin presentation så brukar han uppdatera sidan varje vecka.
Å min sida så blir det spontana uppdateringar lite när som helst eftersom min uppgift brukar vara att ta hand om inrapporterade rättningar i excel-filerna, hålla Aktuellt-sidan uppdaterad, ha koll på att länkar och sånt fungerar mm.
Jag har även uppdrag som webbmaster för Inlands Släktforskares hemsida www.insf.se

Vem jag är?
Jag är född 1936 i Skår, mitt på Tjörn. Vid 15 års ålder sökte jag till Mölndals Yrkesskolor och utbildade mig bl.a till smed. Fick därefter anställning på AB Luco i Göteborg och jobbade där till stor del med konstsmide. Du kan läsa mer om Luco på min hemsida www.tjorbu.se

1962 blev jag gift med Irene som också hade "utvandrat" från Tjörn till Göteborg. Vi bosatte oss i Kortedala och fick två härliga ungar. 1974 flyttade vi tillbaka till Tjörn. Jag började arbeta på Helinos, numera känt under namnet Getinge-Skärhamn AB och Irene på Rylanders El. Vi blev kvar på dessa jobb tills pensioneringen. Jag var verksam som metallarbetare den mesta tiden och jobbade jämsides mycket fackligt, både lokalt och regionalt.
De sista 10 åren på företaget avverkade jag som tjänsteman och hamnade bakom ett skrivbord. Fick jobba med produktkalkyler, produktionsberedning -planering mm. Det blev den bästa tiden i mitt yrkesverksamma liv. Jobbet gav mig ju också en hel del datorvana och så fick jag genom företaget bl.a. en bra utbildning i excel, vilket jag har haft stor nytta och glädje av även vid sidan av jobbet.
Mellan 1979 och 1996 var jag också anställd av Räddningstjänsten på Tjörn som deltidsbrandman. Det var en spännande tid. Det fanns förstås en del tragiska händelser, särskilt då det gällde trafikolyckor. Men ofta kunde tillfredställelsen vara stor om vi räddat liv och egendom.

I mina anor handlar det mestadels om torpare, men jag kan samtidigt konstatera att det finns Måneskiöldsanor i både farfars, farmors, morfars och mormors led!

Ja, det var en liten beskrivning av mig själv. Gav det dig kanske en liten uppfattning om vad jag är för en?

Vad Anders skriver kan du läsa här.


 

 

Sidan uppdaterad: 2012-04-30